Kurstyper

Språkstudier

Oavsett förkunskaper eller ambitionsnivå kan du hitta en kurstyp och studietakt som passar dig och dina mål med dina språkstudier. Vi erbjuder allt från nybörjarkurser till fortsättningskurser och examenskurser. Vi har dessutom kursstarter varje vecka.

Allmän kurs

Väljer du att läsa en allmän språkkurs kommer du på de flesta skolorna att studera 20 lektioner i veckan. Lektionerna kan vara förlagda till både förmiddagen och eftermiddagen. Detta kursalternativ innebär att du har ganska mycket ledig tid utöver dina språkstudier, vilket passar perfekt för dig som vill kombinera din språkkurs med andra aktiviteter.

Oavsett om du är utomlands för att lära dig språket inför kommande studier, arbete eller för ditt eget nöje, kan du förvänta dig att dagligen förbättra dina språkkunskaper. Kursen fokuserar på språket som det används i vardagliga situationer och lektionerna är interaktiva för att engagera dig i ditt lärande.

Att studera en allmän kurs betyder inte att det är lättare eller svårare än något annat alternativ, utan har bara med antal lektionstimmar att göra. På alla skolor finns klasser med olika nivå på undervisningen. Första dagen blir du placerad i en klass med en nivå som passar dina kunskaper.

De allmänna kurserna startar varje måndag, året om. Är du nybörjare, utan några förkunskaper, kan det förekomma särskilda startdatum. Hur många veckor du vill studera bestämmer du själv.

Intensiv kurs

En intensiv kurs är alternativet för dig som vill lära dig mycket på kort tid. Det är ett snabbt och effektivt sätt för dig att förbättra dina språkkunskaper. Du har i regel 28-30 lektioner i veckan, både på för- och eftermiddagarna. På många skolor kan du även välja en semi-intensiv kurs, vilket är ett alternativ mellan allmän och intensiv kurs, som vanligtvis innebär 24 lektioner i veckan.

Kurserna är utformade för att göra din inlärning så stimulerande som möjligt. Du lär dig nya språkmoment genom övningar och diskussioner i klassrummet. Dessutom ges tid till självständigt arbete på skolan. Fokus ligger ofta på att förbättra din muntliga kommunikation.

Att studera en intensiv kurs betyder inte att svårighetsgraden på studierna är högre, utan indikerar bara hur många lektionstimmar du har i veckan. Du kan alltså välja en intensiv kurs även om du är nybörjare. Vilken studienivå som passar dig bestäms första dagen när du gör ett språktest.

De intensiva kurserna startar varje måndag, året om, men för nybörjare kan det vara särskilda startdatum. Hur många veckor du vill studera väljer du själv när du bokar.

Examenskurs

En examenskurs i språk är alternativet för dig som vill ha dina kunskaper dokumenterade med ett diplom och en interationellt erkänd språkexamen. Många väljer detta alternativ för att spetsa sitt CV och ha ännu bättre möjligheter att avancera i sina studier eller i arbetslivet.

Examenskurserna kan variera i längd och upplägg, beroende på språk och skola. Cambridge examenskurs är en av de mest populära, och en kurs vi kan rekommendera om du vill visa nuvarande eller framtida arbetsgivare att du har bra kunskaper i engelska.

När du väljer att läsa en examenskurs väljer du bland särskilda startdatum och examenstillfällen. Kurslängden är för det mesta bestämd och varierar mellan olika språk och skolor.

Observera att kostnad för examination inte ingår i kursavgiften.

Läs mer om de olika examenskurserna i Examensguiden

Privatundervisning

Privatundervisning, ofta kallat “one-to-one”, erbjuds på de flesta skolor och är något du kombinerar med en allmän, semi-intensiv eller intensiv kurs. Att få privatundervisning innebär att du har lektioner inbokade med en lärare på skolan, där du får fokusera på just det du vill ha hjälp med.

Du väljer detta tillägg när du bokar, och dina lärare på skolan hjälper dig att se till så att dessa undervisningstillfällen passar in i ditt övriga schema.

Hur många tillfällen du vill boka bestämmer du själv. Du skulle exempelvis kunna boka en allmän kurs tio veckor och under dessa veckor lägga till fem tillfällen med privatundervisning. Det är ett givande och roligt sätt för dig att förbättra dina språkkunskaper.

 

Kunskapsindelade klasser för bästa inlärning under dina språkstudier utomlands
De olika kurstyperna allmän och intensiv kurs har inget med svårighetsgrad på undervisningen att göra, utan indikerar bara hur många lektionstimmar i veckan du studerar. Klasserna är indelade utefter kunskapsnivå – för bästa möjliga inlärning och upplevelse

Boka din språkkurs

Nu är det dags att lämna vardagen för en stund och göra något för dig själv. Välj vart du vill åka, hur länge du vill vara borta, vilken typ av kurs du vill läsa och hur du vill bo. Boka din språkkurs här.

Läs mer här

Kontakta oss

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.