Din upplevelse

Utlandsstudier – bästa sättet att
lära sig språk

Att studera språk utomlands är en investering i dig själv, en härligt givande upplevelse och bästa sättet att lära sig språk. Du väljer vilket språk du vill läsa, när och vart du vill åka, hur länge du ska vara borta och hur du vill bo. Kom i väg när du vill – live a little!

Så här bokar du dina utlandsstudier:

  1. Skräddarsy din språkkursVälj destination, kursstart, kurstyp, kurslängd och hur du vill bo under din resa.
  2. Boka på hemsidanNär du gjort dina val bokar du din resa online här.
  3. Betala din anmälningsavgiftI samband med att du bokar betalar du en anmälningsavgift på SEK 995. Betalningen gör du till STS bankgiro: 277-8256.
  4. Förbered dig inför avresaNär vi tagit emot din anmälningsavgift är resan igång. Du bokar din flygbiljett på egen hand och vi hjälper dig med nödvändiga praktiska förberedelser.

Lämna vardagen – live a little med STS
Ta ett avbrott i vardagen, precis när du vill och kan. Besök ett drömresmål och återuppta dina språkstudier från skolan, eller lär dig ett helt nytt språk – det som du sagt att du ska göra någon dag. Låt den där “någon dag” bli i dag. Boka en språkkurs med oss.

Ditt boende

Hur du bor är en viktig del av din upplevelse. Trivs du bäst på egen hand eller är du en social person som vill ha folk omkring dig hela tiden? Vill du känna att du har ditt eget krypin eller är du nyfiken på hur andra bor? På alla våra destinationer kan vi erbjuda minst två olika boendealternativ för att du ska hitta det som passar just dig.

Du har oftast tillgång till ditt boende från och med söndagen innan kursstart till och med lördagen efter kursslut. Om du föredrar att hitta boende på egen hand meddelar du det till oss vid bokningstillfället.

Jag har fortfarande kontakt med min tyska rumskompis
Malin Bergström, Italienska, Rom

Delad lägenhet/Studio

Ett populärt alternativ är att bo i lägenhet. Det innebär i de flesta städer att du bor i enkelrum eller dubbelrum tillsammans med någon eller några fler, vanligtvis andra studenter från din språkskola. En studio är ett något mindre alternativ, där du ofta bor själv. Lägenheterna ser så klart olika ut i olika städer och standarden kan variera från land till land, men de är alltid möblerade med det viktigaste såsom säng, köksbord och kanske en soffa eller fåtölj.

I lägenheterna finns grundutrustade kök, eller i vissa fall en kokvrå, där du lagar din egen mat. Bor du med folk från många olika länder kan du säkert se fram emot spännande middagar ihop med dina rumskompisar.

Det är intressant att få se hur standarden i ett nytt land kan vara och du kommer kanske att känna dig som en av “the locals” när du får nyckel i din hand till vad som nästan blir som din egen lägenhet.

Glada studenter cyklar

I dina nya kvarter kommer du säkert hitta just dina favoritställen, kaféer, barer och mataffärer, särskilt om du är borta en längre tid.

Värdfamilj

Värdfamilj är ett intressant sätt att bo för att verkligen komma när kulturen. Under dina utlandsstudier får du ta del av en lokal familjs vardag och rutiner och lär dig ofta mer om landet och staden här, än vad du gör någon annanstans.

Familjerna är noggrant utvalda och har ett gemensamt intresse med dig, i och med att de också är intresserade av att träffa människor och lära sig om nya kulturer. Ni har troligtvis mycket att lära av varandra. Din värdfamilj kan berätta mer om staden och ge dig tips på saker att se och göra.

I värdfamilj väljer du i regel mellan frukost eller halvpension. Väljer du halvpension ingår frukost och middag alla dagar, och du äter tillsammans med din familj. Här får du ofta en extra chans att öva på ditt språk, genom vardagliga konversationer vid middagsbordet. Sängkläder och handduk får du ofta låna av familjen, behöver du ta med något särskilt får du veta det innan din avresa.

En del familjer tar emot flera studenter samtidigt. På vissa destinationer kan detta kallas för studenthus. Principen är densamma, att du bor hemma hos en familj, men får dela den upplevelsen med en eller flera andra studenter som är i landet av samma anledning som du.

Studenthem

Ett studenthem är ett boende som passar dig som vill vara bland många andra studenter. Minimiåldern är på många studenthem 18 år, men genomsnittsålder kan variera. På ett studenthem upplever du ofta en skön internationell mix och du har alltid någon att umgås med.

På de flesta studenthem kan du välja om du vill bo i enkelrum eller dubbelrum. För det mesta delar du kök och badrum med övriga studenter. På en del boenden finns gemensamma ytor som till exempel en lounge eller kanske en terrass där ni kan anordna härliga grillkvällar tillsammans.

Studenthemmen är populära boendealternativ och under högsäsong, särskilt sommartid, är det många av dem som blir fullbokade. Boka din språkkurs i god tid om du vill dela din upplevelse med andra på detta givande sätt.

Studenter skrattar i solnedgången

Hitta på saker med dina nya vänner. Utflykter, shoppingturer, kafé- och restaurangbesök, bad, skidåkning, allt beroende på var du befinner dig. Var du än är förenar du nytta med nöje.

Nya vänner för livet

Målet med din resa kan vara att göra något kul för dig själv, förbättra dina språkkunskaper och dyka djupare in i en ny kultur. Men har du tänkt på alla människor du kommer att träffa på vägen? Även om du reser själv kommer du aldrig att vara ensam i din nya vardag. Dina blivande kurskamrater kommer från världens alla hörn, och de är alla där av samma anledningar som du. De vill upptäcka, se, lära och leva.

Tillsammans med andra studenter på skolan och dina inhemska lärare blir du under dina utlandsstudier en del av en kreativ och inspirerande miljö. Ni lyssnar och lär av varandra och skapar ovärderliga minnen, som du kan le åt under en lång tid framöver. Själva språkinlärningen blir nästan sekundär när ni diskuterar kulturella likheter och skillnader och delar erfarenheter om traditioner och seder.

Medelåldern på de olika språkskolorna kan variera något, men de flesta har en minimiålder på 16 år. Många är däremot äldre än så. Klasserna är inte indelade efter ålder, utan kunskap, så dina kurskamrater kan vara både yngre och äldre än du.

Från din språkkurs kommer du garanterat att få med dig vänner för livet. Vänner som är spridda över hela världen. Vänner som du aldrig hade träffat om du bara stannat hemma. Ta chansen – boka din språkkurs utomlands i dag, det är det bästa sättet att lära sig språk.

Boka din språkkurs

Nu är det dags att lämna vardagen för en stund och göra något för dig själv. Välj vart du vill åka, hur länge du vill vara borta, vilken typ av kurs du vill läsa och hur du vill bo. Boka din språkkurs här.

Läs mer här

Kontakta oss

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.