Studera i Berlin
Berlin, Tyskland

Studera tyska i Berlin

Berlin, Tysklands huvudstad, är en stad full av spännande kontraster och en dynamisk metropol med ett enormt utbud av kultur och nöjen. Stadens arkitektur är en blandning av gammaldags och hypermodernt och människorna är öppna och gästvänliga. Studera tyska i Berlin – boka några givande veckor med oss nu.

  • Fantastiska KaDeWeUtforska ett av världens största varuhus
  • Reichstag – riksdagshuset
    Boka en tur i byggnadens kupol, en av de mest besökta attraktionerna i Tyskland
  • Se resterna av BerlinmurenKänn historiska vibbar och inspireras av gatukonsten i East Side Gallery
  • Drick en kall Berliner KindlTill din lokala dryck ska du beställa en god Wurst mit Brot
  • Ströva längs Unter den LindenHär kan du uppleva och beundra alla pampiga byggnader

Berlin är staden som bättre än någon annan symboliserar Europas 1900-talshistoria. Tysklands huvudstad, som efter Hitlerrikets fall delades i två, är nu återförenad. Du kan fortfarande se delar av muren som under många år delade staden. Vid den tidigare gränsövergången Checkpoint Charlie finns ett museum som helt handlar om den.

I Berlin finns skaparlusten kvar
Många trender har sina rötter här. Idag finns de häftigaste delarna av Berlin i det gamla öst, med torget Hackesher Markt och kulturhuset Tacheles. Här möter du ytterligheter i allt från mode och musik till konst och teater. I Berlin finns ett livligt nöjesliv med en spännande elektronisk musikscen.

Skolans fritidsprogram erbjuder något för alla. Följ med på en guidad stadsrundtur eller en visning av det nyrenoverade riksdagshuset med den fantastiska takkupolen. Promenera genom mäktiga Brandenburger Tor och vidare längs paradgatan Unter den Linden som efter en omfattande renovering nu fått tillbaka sin gamla charm.

Det är bara att välja vad du vill göra när studierna är klara för dagen. Ta med dina studiekompisar på någon av stadens otaliga klubbar eller dra dig undan med en stilla öl på någon mysigt ölstuga. Gå på konserter, kabaréer och teaterföreställningar eller besök något av Berlins alla berömda museer. Din tid i Berlin kommer att bli givande och underbar.

I Berlin utvecklade jag ett stort socialt kontaktnät
Matilda Nilsson
Matilda Nilsson, Tyska, Berlin

Du som väljer att studera tyska i Berlin läser 20, 24 eller 30 lektioner à 45 minuter per vecka, beroende på om du väljer allmän, semi-intensiv eller intensiv kurs.

Läs mer om olika kurstyper →

Skolan ligger centralt i Berlin, på en lugn sidogata i stadsdelen Mitte. Här är det nära till både shopping och Berlins alla sevärdheter. På skolan finns luftiga klassrum, en datorsal med wifi, en trevlig studentlounge och en stor takterrass.

Loading…

Skolans engagerade lärare kommer att göra sitt allra bästa för att din studietid ska bli rolig och givande. Man tar emot studenter från hela världen och i blandade åldrar. Skolan brukar ha mellan 100 och 200 studenter, med en lägsta ålder på 17 år.

Bo i privatrum eller lägenhet

Att bo i privatrum innebär att du bor inneboende hos en privatperson, i enkelrum med delat badrum. Väljer du att bo i privatrum har du även tillgång till kök och kan laga din egen mat. Frukost, som du lagar själv, ingår och du får låna lakan och handdukar.

Vid längre vistelser (en månad eller mer) kan du även boka boende i lägenhet, antingen egen eller delad lägenhet. Här har du tillgång till eget kök och kan sköta ditt hushåll själv.

Bo på vandrarhem

Du kan välja mellan tre vandrarhem. Två har lite högre standard medan det tredje är ett budgethotell. Det finns inga matlagningsmöjligheter på vandrarhemmen och inte heller tillgång till tvättmaskin, däremot finns tvättomater i närheten.

På vandrarhemmen med högre standard har du eget badrum, på budgetalternativet ligger de i korridoren och delas med andra studenter. Frukost ingår eller går att välja till. Vandrarhemmen ligger på olika håll i staden, det tar dig runt 20 minuter att resa kollektivt till skolan.

Bo i värdfamilj

Att bo i värdfamilj ger dig möjlighet att få uppleva en tysk familjs vardag och kultur. När du bor i värdfamilj kan du välja mellan att ha frukost eller halvpension. Om du väljer halvpension ingår frukost och middag alla dagar. Sängkläder och handduk får du låna av familjen. Värdfamiljerna bor på olika håll i staden, att ta dig till skolan med kollektivtrafiken kan ta upp till 40 minuter.

Läs mer om de olika boendealternativen →

Kurser i tyska Allmän kursSemi-intensiv kursIntensiv kurs
Standardkurs2-48 veckor Från 1160 Kr/vFrån 1410 Kr/vFrån 2170 Kr/v
Affärstyska2-99 veckor Från 9070 Kr/vFrån 11330 Kr/v

Boka din språkkurs

Nu är det dags att lämna vardagen för en stund och göra något för dig själv. Välj vart du vill åka, hur länge du vill vara borta, vilken typ av kurs du vill läsa och hur du vill bo. Boka din språkkurs här.

Läs mer här

Kontakta oss

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.