Studera i Valencia
Valencia, Spanien

Studera spanska i Valencia

Valencia ligger på Spaniens östkust där milslånga sandstränder avlöser varandra och klimatet är behagligt varmt året runt. Här kan du njuta av Spaniens sol och värme samtidigt som du snabbt övar upp din spanska. Studera spanska i Valencia – boka några härliga veckor i Spanien med oss nu.

  • Sol, bad och värmeÖva spanska från solstolen längs Valencias härligt långa stränder
  • Festivaler och folkmyllerÅret runt anordnas olika festivaler i Valencia
  • Äkta Paella ValencianaProva en traditionell maträtt, gärna med ett gott lokalt vin
  • Ströva runt i Valencias gamla kvarterDen gamla stadsdelen El Carmen erbjuder bra nattliv
  • Mercado Central
    Köp färsk frukt och andra godsaker från denna populära saluhall

Människorna i Valencia tycker om det goda livet. Staden är full av barer och restauranger och den välkända maträtten paella har sitt ursprung här. Här finns även Spaniens största saluhall, Mercado Central. I Spanien är Valencia känt för sitt sena uteliv. Här hittar du nattklubbar och barer med allt som du kan önska för en lyckad utekväll.

Charmig mix med gammalt och nytt
Stadens arkitektur är en blandning mellan gammalt och ultramodernt, vilket den magnifika katedralen och stadens konst- och vetenskapsmuseum är exempel på. Mitt i centrum finns den stora arenan Plaza del Toros där det hålls både tjurfäktningar och konserter.

Valencia har ett fantastiskt klimat, med värme året om, och ett av Spaniens mest vidsträckta kustområden, med mer än 500 kilometer kust. De långa vita sandstränderna och det azurblå Medelhavet ligger bara fem minuter med buss från skolan. I Valencia finns även Europas största undervattensakvarium, Oceanographic, med 500 olika fiskarter.

Folket i Valencia älskar att festa så självklart hålls där festivaler. Den mest populära, som hålls i mitten av mars, heter Fallas och är en explosion av färger, fyrverkerier och lukten av krut. En lite udda festival är ”La Tomatina”, som hålls den sista onsdagen i augusti. Det är ett enormt tomatkrig som på kvällen avslutas med en fest.

Du som väljer att studera spanska i Valencia läser 20 eller 30 lektioner à 55 minuter per vecka, beroende på om du väljer allmän eller intensiv kurs. Dessutom har du fem valbara lektioner i spansk kultur per vecka. Utöver dessa kurser kan du även välja att få privatundervisning.

Läs mer om olika kurstyper →

Skolan ligger mitt i det stora campusområdet Polytechnic University of Valencia. Den är omgiven av universitetsbyggnader, stora gräsmattor och palmer och här finns mängder med sportaktiviteter för dig som gillar att träna. Skolan har ett tiotal klassrum och tar emot ca 120 elever.

Loading…

Det finns trevliga gemensamhetsutrymmen inklusive en datorsal med wifi. Det är enkelt att ta sig till stadskärnan med buss och det är bara några minuters promenad till stranden. Skolan tar emot studenter från hela världen och i blandade åldrar. De yngsta studenterna får vara 14 år, men många är betydligt äldre.

Bo i studentlägenhet

Lägenheterna är enkelt möblerade och har grundutrustade kök och tvättmaskin. En gång i veckan städas de gemensamma ytorna. Du väljer om du vill bo i enkel- eller dubbelrum och delar ditt boende med tre till fem andra personer. Studentlägenheterna ligger på olika håll i staden, med varierande restid till skolan.

Bo på studenthem

Att bo på studenthem ger dig ett bra tillfälle att lära känna andra internationella studenter. Du väljer om du vill bo i enkel- eller dubbelrum. Halvpension ingår, som består av frukost och middag alla dagar i veckan. Du har inte tillgång till kök. Du delar badrum med de andra studenterna och studenthemmet har aircondition, uppvärmning, telefon och internetuppkoppling.  Det tar ungefär 15 minuter med metro till skolan.

Bo i värdfamilj

Att bo i värdfamilj ger dig möjlighet att uppleva en spansk familjs vardag och kultur. När du bor i värdfamilj ingår frukost och middag alla dagar i veckan. Du väljer om du vill bo i enkel- eller dubbelrum. Sängkläder får du låna av värdfamiljen. Värdfamiljerna bor på olika håll i staden, med varierande restid till skolan.

Läs mer om de olika boendealternativen →

Kurser i spanska Semi-intensiv kurs25 lektioner/veckaIntensiv kurs35 lektioner/veckaAllmän kurs20 lektioner/vecka
Standardkurs2-99 veckor Från 1440 Kr/vFrån 2550 Kr/v
D.E.L.E. examenskurs nivå A1-B22 eller 4 veckorDenna kurs har särskilda startdatum. Kontakta oss för mer information. Från 1923 Kr/v
D.E.L.E. examenskurs nivå C1-C22 eller 4 veckorDenna kurs har särskilda startdatum. Kontakta oss för mer information. Från 2140 Kr/v

Boka din språkkurs

Nu är det dags att lämna vardagen för en stund och göra något för dig själv. Välj vart du vill åka, hur länge du vill vara borta, vilken typ av kurs du vill läsa och hur du vill bo. Boka din språkkurs här.

Läs mer här

Kontakta oss

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.