Studera i Barcelona
Barcelona, Spanien

Studera spanska i Barcelona

Barcelona ligger i nordöstra Spanien och är en av Europas mest spännande metropoler. I staden trängs fantasifull Gaudi-arkitektur med hypermoderna byggnader. Här möter du också stränderna, nöjeslivet och pulsen. Studera spanska i Barcelona – boka några spännande veckor med oss nu.

  • Upplev Barcelonas pulserande nattlivUtbudet av restauranger, barer och klubbar är stort
  • Handla din mat på La Boqueria
    Den stora matmarknaden bredvid Las Ramblas är ett paradis för matälskaren
  • Passeig de Gracia och El BornVälj om du vill shoppa längs eleganta Passeig de Gracia eller i trendiga El Born
  • Inspireras av Antoni GaudiBeundra arkitektens fantastiska byggnader och parker som präglar staden
  • Barceloneta Sola, bada och öva din spanska från en solstol längs de kilometerlånga stränderna

Barcelona en vacker och spännande miljonstad, där du kommer att ha en fantastisk tid. Vad du än vill göra så finns det här. Barcelona är mångfacetterat, med breda avenyer, smala gränder, gröna parker, hamnkvarter och stränder. Inte långt från staden tornar bergskedjan Pyrenéerna upp sig, där du kan ägna dig åt friluftsliv och skidåkning.

Gemytliga gränder och trevliga torg
I Barcelonas gotiska kvarter är gränderna trånga och i de medeltida kvarteren finns pittoreska hus och torg med mysiga barer och restauranger. Att ströva runt i staden, ta några tapas och ett glas vin är ett trevligt sätt att umgås med dina nya vänner från skolan. Shoppingen i staden är fantastisk, med stora kända kedjor och små trendiga butiker.

Barcelona är berömt för sin underbara arkitektur. Du måste se Antoni Gaudis märkliga skapelser, speciellt katedralen Sagrada Familia som började byggas 1868 och ännu inte är färdig. Lika berömd är hans Parc Guell, med grottor och fantastiska skulpturer. Besök också gallerier och konstmuseer, med verk av bland andra Picasso och Miro.

Gillar du fotboll måste du uppleva pulsen på Camp Nou när FC Barcelona spelar en hemmamatch. När det är soligt och varmt är de kilometerlånga sandstränderna aldrig långt borta. Längs avenyn Las Ramblas myllrar folklivet och försäljarna och i stadsdelen El Raval strax bredvid finns vintagebutikerna och de mest nischade klubbarna.

Lärarna var toppen, studierna roliga och skolan mysig
Lina Persson, Spanska, Barcelona

Du som väljer att studera spanska i Barcelona läser 20 eller 30 lektioner à 55 minuter per vecka, beroende på om du väljer allmän eller intensiv kurs. Dessutom har du fem valbara lektioner i spansk kultur per vecka. Utöver dessa kurser kan du även välja att få privatundervisning.

Läs mer om olika kurstyper →

Den nybyggda skolan är luftkonditionerad och har 55 ljusa och luftiga klassrum. Här finns datorsal och uppehållsrum med tv, wifi för din laptop, tidningar och kafeteria. På skolan finns också en härlig innergård med en fin trädgård där du kan sitta och studera.

Loading…

Skolan ligger mitt i hjärtat av Barcelona, i stadsdelen Eixample. När du studerat klart för dagen har du nära till det mesta. Till stadens centrum Placa de Catalunya är det bara tio minuter att gå, och både bussar och tunnelbana finns mycket nära. Lika nära är det till Barcelonas största järnvägsstation.

Bo i studentlägenhet – Standard

Lägenheterna är enkelt möblerade och har grundutrustade kök. De har även tvättmaskin och tv. Du väljer om du vill bo i enkel- eller dubbelrum, och delar ofta lägenhet med tre till fem personer. Restiden för att ta dig till skolan är ungefär en halvtimme.

Bo i studentlägenhet – Superior

Superiorlägenheterna ligger i centrala Barcelona. Förutom den utrustning som finns i standardlägenheterna har detta boende gratis wifi och ligger även närmare skolan. Dessutom får du låna sängkläder på plats.

Bo på studenthem – alternativ 1

Ett av studenthemmen ligger mitt i staden på den stora gatan La Gran Via. Det har 25 rum, de flesta med privat badrum, tv och en reception som är bemannad dygnet runt. Det finns tillgång till ett grundutrustat kök med kylskåp, mikrovågsugnar och spisar och en gemensam matsal. Tvättmöjligheter finns i boendet. Du väljer om du vill bo i enkel- eller dubbelrum.

Bo på studenthem – alternativ 2

I de andra studenthemmen väljer du om du vill bo i enkel- eller dubbelrum. Du kan välja om du vill ha halv- eller helpension. Om du väljer halvpension ingår frukost och middag alla dagar i veckan och vid helpension ingår även lunch. Några av studenthemmen är som större lägenheter och drivs av en familj. Dessa studenthem har vanligtvis fem till sex rum.

Bo i värdfamilj

Att bo i värdfamilj ger dig möjlighet att få uppleva en spansk familjs vardag och kultur. När du bor i värdfamilj kan du välja frukost, halv- eller helpension. Om du väljer halvpension ingår frukost och middag alla dagar i veckan och vid helpension även lunch. Du väljer om du vill bo i enkel- eller dubbelrum. Sängkläder får du låna av värdfamiljen. Familjerna bor på olika håll i staden, och att ta dig till skolan kan i vissa fall ta upp till 50 minuter.

Läs mer om de olika boendealternativen →

Kurser i spanska Semi-intensiv kurs25 lektioner/veckaIntensiv kurs35 lektioner/veckaAllmän kurs20 lektioner/vecka
Standardkurs2-99 veckor Från 1440 Kr/vFrån 2550 Kr/v
D.E.L.E. examenskurs nivå A1-B22 eller 4 veckorDenna kurs har särskilda startdatum. Kontakta oss för mer information. Från 1923 Kr/v
D.E.L.E. examenskurs nivå C1-C22 eller 4 veckorDenna kurs har särskilda startdatum. Kontakta oss för mer information. Från 2140 Kr/v

Boka din språkkurs

Nu är det dags att lämna vardagen för en stund och göra något för dig själv. Välj vart du vill åka, hur länge du vill vara borta, vilken typ av kurs du vill läsa och hur du vill bo. Boka din språkkurs här.

Läs mer här

Kontakta oss

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.