Studera i Shanghai
Shanghai, Kina

Studera kinesiska i Shanghai

Upplev pulsen i Kinas mest folkrika stad Shanghai, med över 19 miljoner invånare. Här möter du en spännande blandning av det moderna och det traditionella Kina, och inte för inte har staden fått smeknamnet ”Österns Paris”. Studera kinesiska i Shanghai – boka några upplevelserika veckor med oss nu.

  • Ströva längs the BundBeundra mäktiga byggnader från kolonialtiden
  • Nanjing RoadHär kan du köpa fina kläder, billig elektronik och mycket mer
  • Lär dig skriva kalligrafiUtforska denna konstform och lär dig skriva de vackra kinesiska skrivtecknen
  • Shanghai Tower
    Spana in Kinas högsta byggnad, det 632 meter höga tornet
  • ”The Bund sight-seeing tunnel”Åk genom denna genomskinliga tunnel under floden Huangpo

Shanghai är en stad för dig som tycker om metropoler och som älskar att upptäcka nya saker. Här hittar du fantastisk shopping och inte minst ett spännande och intensivt nattliv. Den drygt fem kilometer långa shoppinggatan Nanjing Road är en häftig upplevelse. Shanghai är det moderna Kinas ansikte utåt, så ta chansen och studera i en av världens mest händelserika städer.

Kinesisk stad med västerländska influenser
Att Shanghai har västerländska influenser märks i allt från arkitekturen till affärslivet och maten. Staden är uppdelad i två stora delar, Pudong och Puxi. I Pudong hittar du några av världens högsta byggnader och Asiens största varuhus. I Puxi hittar du en enastående arkitektur med en blandning av romantik, barock och gotik.

Staden är Kinas innovativa centrum där förändring ses som det normala och där det traditionella Kina möter det moderna. Här finns de mest fantastiska hypermoderna skyskrapor men även gamla traditionella hus, fortfarande bebodda, där människor spelar mahjong eller friseras i gathörnen, och det säljs grönsaker, kött och fisk på de smala gatorna.

För att du ska få uppleva så mycket som möjligt under din vistelse här ordnar skolan många olika aktiviteter för sina studenter. Bland annat kan du följa med på utflykter runt om i staden för att lära känna alla olika områden bättre. Shanghai är en stad i snabb förändring, och det bästa sättet att uppleva utvecklingen är att se den med egna ögon.

Du som väljer att studera kinesiska i Shanghai studerar mandarin, det kinesiska ”standardspråket”, 20 eller 30 lektioner à 50 minuter per vecka, beroende på om du väljer allmän eller intensiv kurs.

Läs mer om olika kurstyper →

Skolan ligger i centrum av Shanghai nära den historiska gatan Nanjing Road Pedestrian. Den har 22 ljusa och fräscha klassrum, studentlounge och datorsal, samt tillgång till internet. Klasserna är små, max 10 studenter i varje grupp, vilket gör utbildningen mycket personlig. Den genomsnittliga klasstorleken är inte mer än fem studenter, vilket verkligen ger dig en bra möjlighet att utveckla dina språkkunskaper.

Loading…

Från skolan är det nära till Peoples Square, the Shanghai Museum, kaféer, restauranger och affärer. I närheten passerar även de tre större tunnelbanelinjerna som går genom staden.

Utöver kurs- och boendekostnad tillkommer en kostnad för kurslitteratur på 190 kr för fyra veckor.

Bo i studentlägenhet

I en studentlägenhet bor du ihop med studenter från olika delar av världen. Lägenheterna har självhushåll, fri internetuppkoppling, tv och luftkonditionering. Tvättmaskin finns och du delar badrum och kök med de du bor med. Sängkläder och handdukar ingår. Lägenheterna ligger i centrala bostadsområden och det kan ta upp till 20 minuter att ta dig till skolan med kollektivtrafik.

Bo i värdfamilj

Att bo i en värdfamilj ger dig möjlighet att få uppleva en kinesisk familjs vardag och kultur. Du får ett eget rum, och får låna lakan och handdukar. Du äter frukost och middag med din värdfamilj. Det finns tvättmaskin och tillgång till internet, tv och luftkonditionering. Värdfamiljerna bor på olika håll i staden, att ta dig till skolan med kollektivtrafik kan ta upp till 45 minuter.

Läs mer om de olika boendealternativen →

Kurser i kinesiska Allmän kurs20 lektioner/veckaIntensiv kurs30 lektioner/vecka
Standardkurs2-99 veckor Från 1990 Kr/vFrån 2920 Kr/v

Boka din språkkurs

Nu är det dags att lämna vardagen för en stund och göra något för dig själv. Välj vart du vill åka, hur länge du vill vara borta, vilken typ av kurs du vill läsa och hur du vill bo. Boka din språkkurs här.

Läs mer här

Kontakta oss

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.