Studera i Tokyo
Tokyo, Japan

Studera japanska i Tokyo

Japans huvudstad Tokyo är kontrasternas stad. Här finns modern högteknologi med antika och kulturella skatter. I Tokyo samsas uråldrigt och ultramodernt sida vid sida. Tokyoborna är oftast mycket trevliga, nyfikna och hjälpsamma. Studera japanska i Tokyo – boka några minnesvärda veckor i Japan med oss nu.

  • Tokyo Skytree
    Blicka ut över folkmyllret från världens högsta torn, 634 meter högt
  • Shoppa i ShibuyaHitta spännande teknikprylar och trendigt mode i ett populärt shoppingområde
  • Se en match i sumobrottningPassa på att gå och kolla på den klassiska japanska kampsporten
  • Tokyo National Museum
    Gillar du museer ska du gå hit, till Tokyos motsvarighet till Louvren i Paris
  • Vacker natur på Mount TakaoNjut av lugnet och den vackra naturen på Mount Takao

Tokyo har på några hundra år gått från att vara en fiskeby till ett internationellt ekonomiskt maktcentrum. Staden blev Japans huvudstad 1868, tidigare var det Kyoto. Japans parlament, regering och kejsare har alla sina säten i staden. Som språkstudent här kommer du att märka att japanerna är högt utbildade och att Japan är ett av världens modernaste länder.

Mode och mangakultur i trendiga Tokyo  
Stadsdelen Shibuya i Tokyo är trendsättande och drömmen för alla modemedvetna. Se dig omkring på gatorna där och du kommer att bli förvånad över alla prylar du inte ens känner igen. Älskar du manga, no-teater och annan japansk kultur har du också kommit helt rätt.

Samtidigt lever de gamla traditionerna vidare. Det kan du se på arkitekturen, konsten, högtiderna och mycket mer. I januari, maj och september arrangeras stora tävlingar i sumobrottning, besök dem om du har möjlighet. Skolan arrangerar ibland utflykter till Tokyo Disneyland, staden Kamakura, de varma källorna eller nationalparken i Nikko och Hakone.

Du tar dig snabbast och smidigast runt i staden med tåg och tunnelbana. Besök trädgården vid kejsarpalatset eller se på utsikten från världens högsta torn, Tokyo Skytree. Tokyo har världens största fiskmarknad, Tsukiji, som också är värt ett besök. Gillar du fart och fläkt ska du åka till Shinjuku, järnvägsstationen där det passerar drygt två miljoner människor per dag.

Tokyo är en fantastisk stad som du inte tröttnar på
Marie Chalardyaem
Marie Chalardyaem, Japanska, Tokyo

Du som väljer att studera japanska i Tokyo läser en allmän kurs, vilket är 20 lektioner à 45 minuter per vecka. Utöver denna kurs kan du även välja mellan konversationsklasser, Hiragana/Katakana, sommarkurser eller att få privatundervisning. Kontakta oss gärna för att diskutera vad som passar dig bäst.

Läs mer om olika kurstyper → 

Skolan grundades 1988 och ligger centralt i Tokyo. Lärarna är mycket duktiga och engagerade och undervisningen sker i små grupper. Du kommer att lära dig mycket på kort tid, även om du inte har några förkunskaper. På skolan finns personal som också pratar engelska.

Loading…

Skolan ordnar ofta träffar med högskole- och universitetsstudenter samt affärsmänniskor. Det kan vara grillfester, bowling, japanska tecermonier, eller kanske en kurs i kalligrafi. Ta chansen att vara med på dessa tillfällen, för att skaffa dig japanska vänner.

Bo i lägenhet eller på studenthem

I Tokyo kan du bland annat välja att bo i lägenhet, som du ofta delar med en annan person. Ett annat alternativ är att bo på studenthem, där du lätt får chansen att lära känna nya människor att dela din upplevelse med.

Bo i värdfamilj

Att bo i värdfamilj passar dig som är nyfiken på hur det är att få ta del av en japansk familjs vardag och kultur. I din värdfamilj i Japan blir du mycket väl omhändertagen då japanerna är mycket vänliga och engagerade i sina inneboende.

När du bor i värdfamilj ingår frukost och middag alla dagar i veckan och även lunch på helger. Du bor i enkelrum och sängkläder får du låna av värdfamiljen. Då Tokyo är en av världens största städer kan resan till skolan ta upp till en och en halv timme, men givetvis finns även lägenheter som ligger närmare.

Läs mer om de olika boendealternativen →

Kurser i japanska Allmän kursIntensiv kurs
Standardkurs2-39 veckor Från 1170 Kr/vFrån 1170 Kr/v
Japanska + Manga12 veckor Från 2498 Kr/v
Japanska minst 40 veckor40 eller 48 veckor Från 1203 Kr/vFrån 1203 Kr/v

Boka din språkkurs

Nu är det dags att lämna vardagen för en stund och göra något för dig själv. Välj vart du vill åka, hur länge du vill vara borta, vilken typ av kurs du vill läsa och hur du vill bo. Boka din språkkurs här.

Läs mer här

Kontakta oss

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.