Studera i Florens
Florens, Italien

Studera italienska i Florens

Florens ligger vid floden Arno, mitt bland Toscanas böljande kullar. Här möter du renässansens spännande konst och kultur. Den grönskande omgivningen och den vackra staden gör det till en perfekt plats för att studera italienska. Studera italienska i Florens – boka några sköna veckor i Italien med oss nu.

 • Konstmuseet Uffizierna
  På detta populära konstmuseum kan du se de stora renässansmästarnas verk
 • Upplev det underbara ToscanaMat, vin, vackra vyer och arkitektur – att besöka italienska Toscana är mångas dröm
 • Tyger, läder och smycken
  Handla varor och italienskt hantverk av riktigt bra kvalitet
 • Besök Guccis modemuseumPå Piazza della Mercanzia kan du hitta inspiration i detta specifika modemuseum
 • Landmärket Duomo
  Beundras av Florens mest framträdande landmärke, en av Italiens “big three”

Florens är en av Italiens mest framstående städer när det gäller konst, med en lång och spännande historia. Här möts du av pampiga renässanspalats, pittoreska torg och mysiga gränder. Över floden Arno leder sex broar. Den äldsta och mest speciella är den överbyggda Ponte Vecchio med sina berömda guldsmedsbodar.

Florens konst och kultur
Museet Uffizierna är väl värt ett besök. Du känner direkt igen det på de långa köerna med turister utanför. Här kan du se verk av berömda renässansmästare som da Vinci, Botticelli och Michelangelo. Den magnifika katedralen, den fjärde största i världen, är en annan sevärdhet du måste besöka under din studietid i Florens.

Förutom kultur, är Florens en stad med ett livligt nöjesliv. Här finns ett brett utbud av kaféer, restauranger, barer och nattklubbar. Maten är väldigt viktig i Italien och speciellt i Florens så passa på att njuta av det toskanska köket där de lokala råvarorna står i centrum. Ta med dina nya vänner och njut av en lång middag och gott vin på italienskt vis.

Från Florens är det lätt att göra utflykter till de många spännande platser som finns i omgivningen. Du kan göra dagsutflykter till gamla vackra städer som Siena, Pisa, San Gimignano eller Lucca, prova de goda vinerna i Chiantiregionen eller göra en badutflykt till kusten. För att få inspiration innan din resa kan vi varmt rekommendera filmen ”A room with a View”.

Jag hade ‘the time of my life’ i Firenze
Frida Ullenius
Frida Ullenius, Italienska, Florens

Du som vill studera italienska i Florens läser 20 eller 30 lektioner à 45 minuter per vecka, beroende på om du väljer allmän eller intensiv kurs. Utöver dessa kurser kan du även välja att läsa en examenskurs Firenze AIL (Accademia Italiana di Lingua) eller att få privatundervisning.

Läs mer om olika kurstyper →

Skolan ligger mitt i Florens äldsta kvarter, alldeles bakom den berömda katedralen Santa Maria del Fiore och med promenadavstånd till alla de historiska sevärdheterna. I närheten finns otaliga butiker, kaféer och restauranger. När du har studerat klart för dagen är det bara att ge sig ut i vimlet.

Loading…

Skolan har 15 ljusa luftiga klassrum och ett uppehållsrum där du kan ta en espresso med dina vänner, läsa tidningen eller förbereda dig för nästa dags lektioner. På skolan studerar elever från många olika länder och du kommer snart att få vänner från alla världens hörn. Åldersgränsen på skolan är från 16 år.

Bo i delad lägenhet

Vanligaste boendeformen är att dela en lägenhet med andra språkstudenter, ofta från olika delar av världen. Du väljer om du vill bo i enkel- eller dubbelrum. Det är ofta tre till fyra personer som bor ihop. Lägenheterna är enkelt möblerade, har grundutrustade kök och tvättmaskin. Lägenheterna ligger på olika håll i Florens, med varierande restid till skolan.

Bo i värdfamilj

Att bo i värdfamilj ger dig möjlighet att få uppleva en italiensk familjs vardag och kultur. När du bor i värdfamilj ingår halvpension, som består av frukost och middag alla dagar i veckan. Du väljer om du vill bo i enkel- eller dubbelrum. Sängkläder får du låna av värdfamiljen. Värdfamiljerna bor på olika håll i staden, med varierande restid till skolan.

Läs mer om de olika boendealternativen →

Park i Florens

Lämna stadens myllrande, mysiga gränder och upptäck sköna grönområden. Utsikten från Florens Rose Garden är väl värd varenda trappsteg upp till toppen.

Kurser i italienska Allmän kurs20 lektioner/veckaIntensiv kurs30 lektioner/vecka
Standardkurs2-47 veckor Från 1270 Kr/vFrån 2640 Kr/v
Akademiskt läsår48 veckor Från 1158 Kr/v
Privatundervisning 15 lektioner/vecka1-24 veckor Från 6320 Kr/v
Examenskurs4 veckor Från 3540 Kr/v

Boka din språkkurs

Nu är det dags att lämna vardagen för en stund och göra något för dig själv. Välj vart du vill åka, hur länge du vill vara borta, vilken typ av kurs du vill läsa och hur du vill bo. Boka din språkkurs här.

Läs mer här

Kontakta oss

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.