Studera i Paris
Paris, Frankrike

Studera franska i Paris

Paris är underbart, med en aldrig sinande ström av kultur och nöjen. Upplev stadens alla världsberömda sevärdheter, som Eiffeltornet, katedralen Notre Dame och konstmuseet Louvren, samtidigt som du tränar upp din franska. Studera franska i Paris – boka några veckor i denna härliga stad med oss nu.

 • Åk upp i Eiffeltornet
  Ta trapporna eller hissen upp och se den fantastiska utsikten över staden
 • Underhållning kring Centre Pompidou
  Här hittar du utställningar, gatumusikanter, dansare och workshops
 • Marknad i Montmartre
  Besök den mysiga stadsdelen med konst, kultur och olika marknader
 • Ströva längs Champs ElyséesBeundra Triumfbågen och känn storstadspulsen
 • Jardin de Luxembourg
  Träffa “the locals” under en picknick i den centrala parken

Paris är en av konstens och modets huvudstäder. De vackra byggnaderna, de breda boulevarderna och det vibrerande folklivet lockar besökare från hela världen. Det finns alltid en sidogata eller ett litet torg med en mysig uteservering där du kan sätta dig och njuta med en café au lait och en croissant, eller varför inte några goda ostar och ett glas vin?

Promenera i Paris
De vackra parkerna och floden Seine inbjuder till att ströva omkring och njuta av staden. Gå ett varv på konstmuseet Louvren och blinka åt Mona Lisa eller ta en båttur på floden Seine. Eller ta en tur i Marais-kvarteren med Paris trendigaste butiker och upptäck Paris kanske vackraste torg Place des Vosgues.

Paris shopping är världskänd och erbjuder allt från de kända modehusens dyrbara kollektioner till unika kläder i små spännande boutiquer. Parallellt med detta finns också de enorma varuhusen Au Printemps och Galeries Lafayette med ett fantastiskt utbud. Dessutom kan du givetvis också shoppa på alla de vanliga kedjorna, ofta med stora flagship stores.

Paris erbjuder högklassiga teatrar, mysiga restauranger och spännande klubbar. Promenera i de gamla konstnärskvarteren i Montmartre eller se högklassig idrott på någon av stadens många arenor. För den musikintresserade finns musik i olika genrer att uppleva. Du kan också göra en utflykt till slottet Versailles och häpna över lyxen i det gamla palatset.

Du som väljer att studera franska i Paris läser 26 eller 34 lektioner à 45 minuter per vecka, beroende på om du väljer allmän, semi-intensiv eller intensiv kurs. Utöver dessa kurser kan du även välja att läsa en företagskurs, en lärarkurs, franska + juridik, ekonomi eller turism, en examenskurs D.E.L.F./D.A.L.F. eller att få privatundervisning.

Läs mer om olika kurstyper →

Skolan ligger i hjärtat av Paris, vid les Grands Boulevards i sydöstra delen av 9:e arrondissementet, “arrondissement de l’Opera”. Från skolan har du en kort promenad till Louvren och i området hittar du även många restauranger, kaféer, affärer och butiker.

Loading…

Här studerar du franska i en mycket stimulerande miljö. Undervisningen bedrivs med modern teknik i 20 ljusa klassrum med elever från hela världen. Skolan har en kafeteria där du umgås med dina kursare mellan lektioner och kan ta tid för självstudier om du vill det. Här finns även wifi.

Bo i delad studentlägenhet

Att bo i delad studentlägenhet innebär att du bor ihop med andra studenter. Du lagar din egen mat, om du vill kan det vara trevligt att göra det tillsammans med de andra som bor i lägenheten. Du delar också badrummet med dem. Du får låna sängkläder, men ska ta med egna handdukar. Tvättmaskin finns i vissa lägenheter, annars finns det ”laundrette” på gångavstånd. Lägenheterna ligger på olika håll i Paris, det kan ta upp till 20 minuter med tunnelbana att ta dig till skolan.

Bo i värdfamilj

Att bo i värdfamilj ger dig möjlighet att få uppleva en fransk familjs vardag och kultur. Du kan välja att inkludera bara frukost eller ta halvpension. Väljer du halvpension äter du frukost och middag med din värdfamilj alla dagar i veckan. Du får låna sängkläder och handdukar. Värdfamiljerna bor på olika håll i staden och eftersom Paris är en mycket stor stad kan det ta upp till 60 minuter att ta dig till skolan.

Läs mer om de olika boendealternativen →

Kurser i franska Allmän kurs20 timmar/veckaAllmän kurs23 timmar/veckaSemi-intensiv kurs26 timmar/veckaIntensiv kurs29 timmar/vecka
Standardkurs2-99 veckor Från 2380 Kr/vFrån 2580 Kr/vFrån 2770 Kr/v
Förberedande examenskurs för franska nivå A och AS2-99 veckorDenna kurs har särskilda startdatum. Kontakta oss för mer information. Från 3560 Kr/vFrån 3960 Kr/v
Förberedande examenskurs för franska IRISH LEAVING CERTIFICATE2-99 veckorDenna kurs har särskilda startdatum. Kontakta oss för mer information. Från 3560 Kr/vFrån 3960 Kr/v
Förberedande examenskurs för ABITUR2-99 veckorDenna kurs har särskilda startdatum. Kontakta oss för mer information. Från 3560 Kr/vFrån 3960 Kr/v

Boka din språkkurs

Nu är det dags att lämna vardagen för en stund och göra något för dig själv. Välj vart du vill åka, hur länge du vill vara borta, vilken typ av kurs du vill läsa och hur du vill bo. Boka din språkkurs här.

Läs mer här

Kontakta oss

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.