Studera i Sydney
Sydney, Australien

Studera engelska i Sydney

I Sydney blandas fantastiska stränder med storstadspuls och mycket att uppleva. Sydney är en världsstad, men har ändå en småskalighet och en gemytlig atmosfär som gör staden charmig och lättillgänglig. Studera engelska i Sydney – boka några sköna veckor down under med oss nu.

 • Operahuset och Harbour Bridge Följ med på en guidad tur till några av Sydneys mest kända landmärken
 • Sydney Tower Buffet
  Ät middag på hög höjd, i Sydneys högsta torn, men utsikt över hela staden
 • Strandliv i Sydney
  Njut av sol, bad och surfing på Sydneys fantastiska stränder
 • Art Gallery of NSW
  Gå på konstmuseum och inspireras av en av landets största
 • Royal Botanic Gardens
  Njut av den grönskande parken från 1816, med vackra vyer och spännande skulpturer

Sydney är den största, äldsta och kanske mest fascinerande staden i Australien. Av många anses den vara en av världens vackraste städer. Den är huvudstad i provinsen New South Wales och ligger mellan den vackra kustlinjen och nationalparken Blue Mountains. Klassiska Sydney Harbour Bridge förbinder centrala Sydney med området North Shore.

Storstadspuls och skönt strandliv
Här kan du uppleva allt från storstadspuls till härligt strandliv. Det finns många kulturella nöjen, avslappnad livsstil och närhet till fantastiska stränder som Manly Beach och Bondi Beach. Tycker du om vind- och vågsurfing har du kommit rätt, stränderna är perfekta för den sortens vattensporter.

Givetvis besöker du också Sydneys fantastiska operahus som ritats av den danske arkitekten Jörn Utzon. När du sett nog av det inbjuder Sydneys botaniska trädgård, alldeles intill operahuset, till sköna eftermiddagar i solen. Här kan du också se utsikten från Mrs Macquarie’s Chair, uthuggen direkt i berget för hustrun till en brittisk guvernör som älskade platsen.

Skolan erbjuder ett brett aktivitetsprogram med bland annat grillkvällar, teaterbesök och sportaktiviteter. Man erbjuder också besök på platser som Sydney Aquarium, Sydney Museum of Contemporary Art eller en pubkväll ihop. Du kan även få möjlighet att åka med till platser som Jenolan Caves eller nationalparken Blue Mountains.

Sydney är en underbar stad, med massor att göra
Rasmus Fors, Engelska, Sydney

Du som väljer att studera engelska i Sydney läser 20 eller 28 lektioner à 50 minuter per vecka, beroende på om du väljer allmän eller intensiv kurs. Utöver dessa kurser så kan du även välja att läsa en Cambridge (nivå FCE och CAE) eller IELTS examenskurs, affärsengelska eller att få privatundervisning. Observera att Cambridgekurserna har särskilda startdatum.

Läs mer om olika kurstyper →

Skolan ligger i centrala Sydney, i närheten av Darling Harbour och Chinatown, med mängder av affärer, restauranger, kaféer och barer. Här finns moderna fina klassrum och dessutom bibliotek och en trevlig studentlounge.

Loading…

Skolans delar också campus med yrkeshögskolan Martin, vilket ger dig möjlighet att umgås med australiensiska studenter. Språkskolan tar emot studenter från hela världen, från 16 år och uppåt, men genomsnittsåldern på studenterna är 22 år.

Bo på vandrarhem

Att bo på vandrarhem innebär att du bor med både studenter och andra turister från olika delar av världen och ibland även med inhemska studenter. Det är ett mer självständigt boende och du lagar oftast din egen mat. Du tar dig från vandrarhemmet till skolan på ungefär 15 minuter.

Bo på studenthem

Studenthemmet i Sydney ligger inom gångavstånd till skolan. Frukost ingår och du kan välja mellan att bo i enkelrum eller i dubbelrum. Alla rum har tv samt kitchenette., det vill säga en mindre kokvrå. På studenthemmet finns kostnadsfritt wifi, gemensamt större kök, ett spelrum och utegård med grillmöjligheter.

Bo i värdfamilj

Att bo i värdfamilj ger dig möjlighet att få uppleva en australiensisk familjs vardag och kultur. När du bor i värdfamilj i Australien ingår halvpension, vilket innebär att du äter frukost och middag med din värdfamilj alla dagar i veckan. Du väljer själv om du vill bo i enkel- eller dubbelrum, och du får låna sängkläder och handduk. Familjerna bor på olika håll i staden, och att ta dig till skolan kan ta upp till 50 minuter.

Läs mer om de olika boendealternativen →

Kurser i engelska Allmän kursSemi-intensiv kursIntensiv kurs
Standardkurs2-99 veckor Från 2020 Kr/vFrån 2220 Kr/vFrån 2340 Kr/v
Kommunikation2-99 veckor Från 2020 Kr/vFrån 2220 Kr/vFrån 2340 Kr/v
Language Semester Abroad, 1 term11 veckor Från 2217 Kr/vFrån 2587 Kr/v
Language Semester Abroad, 2 terms22 veckor Från 2473 Kr/v
Language Semester Abroad, 3 terms33 veckor Från 2331 Kr/v
Language Semester Abroad, 4 terms44 veckor Från 2331 Kr/v
Akademisk engelska 1 term10 veckor Från 2587 Kr/v
Akademisk engelska 2 terms20 veckor Från 2473 Kr/v
Akademisk engelska 3 terms30 veckor Från 2331 Kr/v
Akademisk engelska 4 terms40 veckor Från 2331 Kr/v
FCE/CAE examenskurs10 veckorDenna kurs har särskilda startdatum. Kontakta oss för mer information. Från 2587 Kr/v
IELTS examenskurs4-99 veckor Från 2340 Kr/v

Boka din språkkurs

Nu är det dags att lämna vardagen för en stund och göra något för dig själv. Välj vart du vill åka, hur länge du vill vara borta, vilken typ av kurs du vill läsa och hur du vill bo. Boka din språkkurs här.

Läs mer här

Kontakta oss

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.