Studera i New York
New York, USA

Studera engelska i New York

New York kallas ”The Big Apple”. Några veckors språkstudier här ger dig möjlighet att uppleva världen i miniatyr. New York är staden som har allt – gröna parker, finanskvarter, strandpromenader, sportarenor och lyxiga shoppingstråk. Studera engelska i New York – boka dina upplevelserika veckor med oss nu.

 • Upplev New Yorks nattlivMusikal, teater, bar, klubb eller stand-up, New Yorks nattliv har allt – och lite till
 • Fifth Avenue och Broadway
  Här trivs du som gillar storstadspulsen med bra shopping och rikt kulturutbud
 • Take-away-kaffe i Central ParkStröva runt, eller slå dig ner för att träna din engelska med en social New York-bo
 • Museom of Modern Art (MoMA)
  Inspireras bland verk från Van Gogh, Matisse, Picasso, Warhol och många fler
 • Åk upp till Top of the Rock
  Se ut över New Yorks skyline från Rockefeller Center eller Empire State Building

New York har sedan länge varit symbolen för Amerika och den amerikanska drömmen. I New York samlas människor från många bakgrunder och nationaliteter i en jättelik vibrerande smältdegel. Det kan ta dig ett helt liv att lära känna staden. Utbudet av affärer, restauranger, kultur och nöjen är i det närmaste obegränsat.

Hitta ditt New York State of Mind
Se en utställning på Guggenheim eller MoMA, ät amerikansk brunch, eller shoppa på de stora avenyerna. Stanna till och förundras över designerbutikernas extrema skyltfönster. Ge dig sedan ner på södra Manhattan och upplev en helt annan värld, med småstadsmiljö och låga hus. Hitta din känsla. Hitta ditt New York.

Promenera i vackra Central Park och njut av folklivet med gatumusikanter och gycklare. Parken är större än man kan tro, med skogspartier, bollplaner och konstgjorda sjöar. Vill du vara aktiv så hyr du inlines och åker runt parken. Det är en märklig känsla att ströva runt i en vacker skogsdunge med New Yorks skyskrapor i fonden.

Vill du ha sällskap följer du med på något av skolans arrangemang. Med Manhattan nära inpå är möjligheterna oändliga. Tillsammans besöker ni sevärdheter som Frihetsgudinnan och Wall Street. Du kan få hjälp att boka biljetter till en Broadwayshow eller till en basebollmatch på Yankee Stadium. Eller varför inte en biokväll med middag i Little Italy eller Chinatown?

New York var en oförglömlig resa och erfarenhet
Jenny Chang
Jenny Chang, Engelska, New York

Du som väljer att studera engelska i New York läser 20, 24 eller 30 lektioner à 45 minuter per vecka, beroende på om du väljer allmän, semi-intensiv eller intensiv kurs. Utöver dessa kurser kan du även välja att läsa en examenskurs för att ta ett Cambridgediplom (nivå FCE, CAE och CPE) eller ett TOEFL-diplom. Observera att Cambridgekurserna har särskilda startdatum.

Läs mer om olika kurstyper →

Skolan ligger centralt i New York, på Broadway nära Times Square, mitt i storstadsmyllret och nära allt spännande New York har att bjuda.

Loading…

Ta en rundtur i skolans lokaler

Skolan tar emot studenter från hela världen, många kommer från Korea, Schweiz, Italien, Japan och Turkiet, och i blandade åldrar. De yngsta studenterna är 16 år, men medelåldern är något högre. Här finns ljusa moderna klassrum, ett uppehållsrum och wifi, så du kan ta med din laptop.

Bo på studenthem

Att bo på studenthem innebär att du bor tillsammans med andra studenter, både internationella och amerikanska. Du får uppleva genuint studentliv och många olika kulturer. Du bor i enkel- eller dubbelrum och delar badrum med de andra som bor på studenthemmet. Tvättmöjligheter finns. Du får låna lakan, men måste ha med dig egna handdukar. Det tar ungefär 25 minuter för dig att ta dig till skolan.

Bo i värdfamilj med andra studenter

Detta alternativ passar dig som vill uppleva den amerikanska kulturen, som du gör om du bor i värdfamilj, men samtidigt få känslan av studentliv. Du bor hos en familj, ihop med andra studenter. Är ni två personer som reser tillsammans kan ni boka ett dubbelrum. Dessa studenthus ligger i Queens, Brooklyn eller Bronx. Frukost ingår och du kan köpa till middag. Sängkläder och handduk får du låna av familjen.

Bo i värdfamilj

Att bo i värdfamilj ger dig möjlighet att få uppleva en amerikansk familjs vardag och kultur. Du bor utanför Manhattan i enkel- eller dubbelrum, med frukost och middag inkluderat. Sängkläder och handduk får du låna av familjen. Familjerna är utspridda över New York och avståndet till skolan varierar.

USA är ett mångkulturellt land vilket också avspeglar sig i våra värdfamiljer. Förutom möjligheten att bo i en amerikansk familj är det vanligt att bo i familjer med latinamerikanskt ursprung. I dessa hem pratas ofta spanska, utöver engelska, så kanske lär du dig ännu ett språk.

Läs mer om de olika boendealternativen →

Kurser i engelska Allmän kurs20 lektioner/veckaSemi-intensiv kurs24 lektioner/veckaIntensiv kurs30 lektioner/vecka
Standardkurs2-23 veckor Från 2460 Kr/vFrån 2770 Kr/vFrån 3110 Kr/v
Engelska för yrkeslivet2-23 veckor Från 3110 Kr/v
Akademisk termin/akademiskt läsår24-99 veckor Från 2390 Kr/vFrån 2700 Kr/v
Affärsengelska termin/läsår24-99 veckor Från 2700 Kr/v
Cambridge examenskurs8-23 veckorDenna kurs har särskilda startdatum. Kontakta oss för mer information. Från 3110 Kr/v
TOEFL examenskurs2-23 veckor Från 3110 Kr/v

Boka din språkkurs

Nu är det dags att lämna vardagen för en stund och göra något för dig själv. Välj vart du vill åka, hur länge du vill vara borta, vilken typ av kurs du vill läsa och hur du vill bo. Boka din språkkurs här.

Läs mer här

Kontakta oss

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.