Studera i Auckland
Auckland, Nya Zeeland

Studera engelska i Auckland

Hamnstaden Auckland, kallad ”the city of sails”, ligger på Nya Zeelands nordö och är med sina 1,4 miljoner invånare landets största stad. Den är en modern storstad omgiven av tropiska öar, glittrande hav med sandstränder och frodiga regnskogar. Studera engelska i Auckland –boka några sköna veckor med oss nu.

  • Lär dig segla eller hyr en motorbåtGe dig ut på havet och se staden från ett nytt perspektiv
  • Auckland Museum
    Utforska historia, titta på hantverk från maorier och imponeras av vulkanfält
  • Auckland Harbour BridgeKanske vågar du hoppa bungyjump härifrån
  • Ikoniska Sky Tower
    Besök Aucklands högsta torn med en svårslagen panoramautsikt
  • Ta på dig vandringskängornaUpplev naturen runt Auckland genom någon av de många vandringslederna

Auckland är indelad i ett antal mindre byar där varje by har sin egen karaktär och utformning. Detta gör att staden känns mindre än den är, och bidrar till den avslappnade stämningen som råder här. Gillar du segling är Auckland en perfekt plats att studera på. Staden brukar vara etappmål i Volvo Ocean Race, och America’s Cup har seglats här två gånger.

Obegränsat med utomhusaktiviteter
Varför inte prova på att hoppa bungyjump från Auckland Harbour Bridge? Lockas du mer av något lugnare kan du i trakten kring Auckland besöka vingårdar, uppleva vackra landskap och se de slocknade vulkaner som det finns gott om här. Staden erbjuder många upplevelser du inte kan hitta någon annanstans.

I Auckland och dess omgivningar kan du göra allt från att vandra i regnskogen och utforska den till att testa bergsklättring eller åka på utflykter med kanot eller mountainbike. Du kan rida genom pinjeskogar eller på ödsliga svarta sandstränder, och du kan hoppa fallskärm (enkel eller tandem) eller paddla havskajak.

Skolan och dess ”Kiwi Club” arrangerar sportaktiviteter och intressanta utflykter för sina studenter. Du kan vara med om allt från lugna biokvällar till dykning, segelturer och att hoppa bungyjump. Och kom ihåg att du är på södra halvklotet. Här är det sommar när norra halvan av vårt jordklot har vinter och tvärtom.

Jag har aldrig mått bättre än under min tid i Auckland
Jennie Hellman
Jennie Hellman, Engelska, Auckland

Du som väljer att studera engelska i Auckland läser 20 eller 28 lektioner à 50 minuter per vecka, beroende på om du väljer allmän eller intensiv kurs. Utöver dessa kurser erbjuder skolan examenskurser och du kan även välja att få privatundervisning.

Läs mer om olika kurstyper 

Skolan i Auckland ligger centralt i staden och det är lätt att ta sig till centrum, butiker, biografer, restauranger och all annan service. Det är lika lätt att ta sig till landsbygd, vildmark och bergsklättring. Den ligger dessutom nära hav och segling.

Loading…

Skolan har välutrustade moderna klassrum, språklabb, bibliotek, två datorsalar med tillgång till internet och en trevlig studentlounge. Campuset delas med Taylors College. Åldersgränsen på skolan är från 16 år och genomsnittsåldern på studenterna är 18 år.

Bo på studenthem

På ett studenthem bor du med studenter från många delar av världen och ibland även med inhemska studenter. Du kan välja mellan flera olika studenthem, och om du vill bo i enkel- eller dubbelrum. Du har eget badrum och kan laga din mat i ett gemensamt eller eget kök. Tvättmöjligheter finns i byggnaden. Alla studenthem ligger inom ungefär 20 minuters promenadavstånd från din skola.

Bo i värdfamilj

Att bo i värdfamilj ger dig möjlighet att få uppleva en nyzeeländsk familjs vardag och kultur. I din värdfamilj bor du i enkelrum med halvpension, vilket betyder att du äter frukost och middag med familjen alla dagar. Sängkläder och handduk får du låna. Värdfamiljerna bor på olika håll i staden, att ta dig till skolan kan ta upp till 50 minuter.

Läs mer om de olika boendealternativen →

Kurser i engelska Allmän kursSemi-intensiv kursIntensiv kurs
Standardkurs2-99 veckor Från 1840 Kr/vFrån 2100 Kr/vFrån 2280 Kr/v

Boka din språkkurs

Nu är det dags att lämna vardagen för en stund och göra något för dig själv. Välj vart du vill åka, hur länge du vill vara borta, vilken typ av kurs du vill läsa och hur du vill bo. Boka din språkkurs här.

Läs mer här

Kontakta oss

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.